LOADING

Type to search

Slider Vesti

Poziv na predstavljanje izveštaja – Branitelji i braniteljke ljudskih prava – izazovi i problemi

Share

Kuća ljudskih prava Beograd je u okviru programa podrške House to House Fondacije Kuća ljudskih prava (HRHF) zajedno sa Kućom ljudskih prava Zagreb i Kućom ljudskih prava Tbilisi realizovala projekat Procena akcije – Zaštita i jačanje branitelja i braniteljki ljudskih prava u Hrvatskoj, Gruziji i Srbiji

Sveobihvatni cilj ove međusobne saradnje bio je obezbediti preporuke za poboljšanje položaja branitelja i braniteljki ljudskih prava u svakoj od ovih zemalja. Tokom godine, razmenom iskustva, znanja i veština, ove Kuće su utemeljile i poboljšale svoju saradnju kako bi dodatno razvile svoje istraživačke veštine na regionalnom, a i međunarodnom nivou na temu branitelja i braniteljki ljudskih prava, kao i šire promovisale rad na očuvanju osnovnih ljudskih prava i građanskih sloboda svakog pojedinca.

Prateći i prikupljajući podatke o stanju i kršenju ljudskih prava u zemlji, Kuća ljudskih prava Beograd je tim povodom izradila Izveštaj o braniteljima i braniteljke ljudskih prava u kojem su prikazani osnovni problemi i izazovi sa kojima se aktivisti i aktivistkinje koji se bave zaštitom ljudskih prava u Srbiji danas suočavaju. Pored toga, vodeći se međunarodnim propisima i standardima, u analizi su iznešene i preporuke i zaključci koji mogu da posluže kao smernica za izradu nacrta odgovarajućih strategija na temu ljudskih prava.

Predstavljanje izveštaja Branitelji i braniteljke ljudskih prava – izazovi i problemi će se održati u formatu online konferencije u četvrtak, 19. novembra 2020. godine u terminu od 11:00 do 13:00 časova putem Zoom platforme.

Na konferenciji će o ovoj kao i aktuelnim temama sa kojima se suočavaju aktivisti i aktivistkinje koji se bave zaštitom ljudskih prava govoriti:

  • Predstavnik/predstavnica HRHF (tbc.)
  • Ivana Teofilović, koordinatorka na Programu za javne politike Građanske inicijative – autorka izveštaja
  • Bojana Selaković, programska direktorka organizacije Građanske inicijative
  • Jovana Spremo, savetnica za pitanja procesa EU integracija u Komitetu pravnika za ljudska prava

Konferencijom moderira: Marija Maljan, koordinatorka projekata u Komitetu pravnika za ljudska prava

Radni jezik konferencije je srpski, ali će takođe biti obezbeđen simultani prevod na engleski jezik. Izveštaj je izrađen u dvojezičnom formatu – na srpskom i engleskom jeziku.

Molimo da Vaše učešće potvrdite najkasnije do srede, 18. novembra 2020. godine do 16:00 časova. Nakon prijave učešća dobićete potvrdu sa registracionim linkom i svim potrebnim instrukcijama za učešće na konferenciji putem linka Zoom platforme.

Za sve dodatne informacije, možete da nam se obratite na bghrhouse@gmail.com.

Srdačan pozdrav,

Tim Kuće ljudskih prava Beograd

Preuzmite Poziv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *