Feb 10

Povodom ostavke Zaštitnika građana

kuca

 

Kuća ljudskih prava i demokratije Beograd doskorašnjem Zaštitniku građana Saši Jankoviću izražava duboku zahvalnost za desetogodišnju saradnju i iskreno poštovanje za izgradnju institucije na koju svi građani Srbije mogu da budu ponosni.

Kao prvi Zaštitnik građana u istoriji institucija u Srbiji, Saša Janković i njegovi saradnici su od 2007. godine do danas uspeli da od pravnog noviteta izgrade jaku i nezavisnu instituciju sa najvišim – A statusom nacionalne institucije za promociju i zaštitu ljudskih prava. Još važnije, poverenje koje su građani stekli u instituciju Zaštitnika građana u ovom periodu, najbolji je pokazatelj rada i rezultata, ali zadatak koji sve institucije u Srbiji treba da ispune.

Zaštitnik građana je dugi niz godina bio stožer, pouzdan partner i podrška u zajedničkim nastojanjima i borbi za društvo u kome se zakoni poštuju i podjednako primenjuju na sve građane. Ujedno, i sva neslaganja koja smo imali u prethodnih 10 godina, govore u prilog da su različita mišljenja i stavovi prednost, a nikako prepreka u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Uvereni da posvećenost Saše Jankovića vrednostima za koje se zalagao kao Zaštitnik građana ne prestaje njegovom ostavkom, za njega i sve građane Kuća ljudskih prava i demokratije će uvek biti mesto gde su dobrodošli.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>