Dec 28

Povodom 15 godina rada Komiteta pravnika za ljudska prava

Umetnici oslikali zidove Kuće ljudskih prava

 

Yucom jubilejKomitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) obeležio je večeras 15 godina postojanja predstavljanjem izložbe „Umetnik je prisutan“ u Kući ljudskih prava.

Povodom obeležavanja ovog jubileja troje umetnika – TKV kraljica villa, Vanja Seferović i Uroš Timotijević – oslikali su zidove biblioteke Kuće ljudskih prava licima onih ljudi koji su, po njima, u svetskim razmerama značajni za borbu za poštovanje ljudskih prava.

Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava, istakao je značaj koji je ova organizacija tokom poslednje decenije i po imala za demokratizaciju društva i podsetio prisutne na to da su skoro svi istaknuti aktivisti i borci za ljudska prava u Srbiji obeležili njen rad.

O Komitetu pravnika za ljudska prava: Komitet pravnika za ljudska prava je osnovan 1997. godine kao stručno, dobrovoljno, nevladino udruženje građana okupljenih radi zaštite i unapređenja ljudskih prava prema opšteprihvaćenim civilizacijskim standardima, međunarodnim konvencijama i domaćem pravu. Prva predsednika Komiteta bila je istaknuta aktivistkinja i borac za ljudska prava Biljana Kovačević Vučo.