LOADING

Type to search

Vesti

Od ideje do promene – Učešće na radionici Mreže Kuća ljudskih prava o razvijanju projektnih ideja u Vilnjusu

Share

Predstavnici Kuće ljudskih prava iz Beograda aktivno su učestvovali na radionici „Od ideje do uticaja“, koju je organiizovala Fondacija Kuća ljudskih prava u Vilnjusu u Litvaniji. Radionica je trajala od 13. do 15. juna i poslužila je kao platforma koja je okupila oko dvadeset članova iz mreže Kuća ljudskih prava koji dolaze iz različitih regiona Evrope. Glavni cilj radionice bio je da se učesnici bolje upoznaju i razmene znanje i korisne i praktične veštine za razvijanje i sprovođenje projekata koji donose značajne promene. Takođe, radionica je podstakla ideje za buduće zajedničke inicijative.

Ovo iskustvo donelo je mnogo teorijskih znanja o elementima i terminologiji jednog projekta, dizajniranju budžeta projekta, alokaciji ljudskih resursa, važnosti praćenja i evaluacije i procene rizika. U okviru praktičnog dela učesnici/ce su razvili ideje za svoje projekte koje su predstavili drugim učesnicima/cama. U jednoj od sesija različiti donatori su delili savete o tome šta je poželjno napisati, a šta ne prilikom podnošenja projektnih aplikacija. Tom prilikom smo takođe pokazali solidarnost sa kolegama iz Belorusije i Ukrajine kroz zajedničke akcije.

Radionica je pružila obilje vrednih teorijskih saznanja o različitim aspektima projekata. Učesnicima su predstavljeni svi elementi projekata, terminologija, budžetiranje projekata, raspodela resursa, praćenje sprovođenja aktivnosti i evaluacija, kao i procena rizika. U jednoj od sesija, prisutni su imali priliku da lično razvijaju i predstavljaju svoje ideje projekata ostalim koleginicama i kolegama. Održane su i sesije sa donatorima, pružajući dragocene savete kako na najboljij mogući način predati prijavu za projekat.

Tokom organizacije ovog događaja izrazili smo solidarnost udružujući snage sa koleginicama i kolegama iz Belorusije i Ukrajine, uključujući se u zajedničke akcije.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *