Dec 20

Debata o radu nove Vlade u oblasti ljudskih prava

NAJAVA ZA MEDIJE

Kako unaprediti stanje u oblasti ljudskih prava

Eksperti i predstavnici institucija na debati o radu nove Vlade u oblasti ljudskih prava

Beograd, 19. decembar 2012. godine – Debata o preporukama koje su iznete u „Izveštaju o radu nove Vlade u oblasti ljudskih prava, tranzicione pravde i vladavine prava“ biće održana u petak, 21. decembra, u 12.00 časova u Kući ljudskih prava (Kneza Miloša 4).

Pravni eksperti, predstavnici državnih institucija, organizacija civilnog društva učestvovaće u debati koju će uvodnim izlaganjima otvoriti:

–          Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost

–          Miljenko Dereta, narodni poslanik

–          Stevan Lilić, profesor Pravnog fakulteta

–          Ivana Krstić, asistentkinja na Pravnom fakultetu

Kuća ljudskih prava i demokratije je ovaj Izveštaj predstavila povodom Dana ljudskih prava 10. decembra, a potom je on i zvanično predat zamenici sekretara Skupštine Tamari Stojčević i direktoru Kancelarije za ljudska i manjinska prava Dušanu Ignjatoviću.

Podsećamo, Izveštaj je izazvao brojne reakcije jer su u njemu, između ostalog, kritikovani javni istupi predsednika Tomislava Nikolića koji su pogoršali odnose u regionu. U Izveštaju je takođe ukazano na neprimerene medijske nastupe ljudi iz najviših državnih organa kojima se najavljuju hapšenja i iznose detalji iz istrage. Ovakva praksa diskredituje rad policije, tužilaštva i drugih nadležnih organa.

Cilj debate koja se održava 21. decembra je da se kroz direktan razgovor svih zainteresovnih radi na  pronalaženju najboljih rešenja za unapređenje zaštite ljudskih prava i vladavine prava u Srbiji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>